Enne kooretükile kaussi järele minemist kasta sõrm vette. Vesi toimib nagu magnet ja kest jääb sõrme külge, ilma et peaksid seda kausis jälitama.

2. Hakkliha sulatamine väikestes kogustes

Jagage hakkliha enne sügavkülmikusse asetamist osadeks. Nii saate sellest väiksemaid koguseid eraldada ja ei pea kõike tervenisti üles sulatama.

3. Improviseeritud kokaraamatu hoidja

Kasuta seelikutele mõeldud riidepuud, et õhemat kokaraamatut või ajakirja toidu valmistamise ajal õige koha pealt avatud ja puhtana hoida. Saad lugemisvara köögikapi ukse külge mugavasse lugemiskõrgusesse panna.

4. Vormiroa peale võitükkide panemine

Kui retsept nõuab vormiroa pinnale enne ahju panemist võitükkide lisamist, siis kasuta järgmist nippi. Riivi jahutatud võid suureaugulise riiviga, selliselt saad vormiroa pinda võiga ühtlasemalt katta.

5. Laienda köögiviljakoorija haaret

Kasuta seda šokolaadi küljest "lokikeste" tegemiseks, et magustoitu kaunistada või sidruni- ja laimikoorelt võimalikult õhukest kihti võtta.

Lõika juurviljadest, näiteks porgandist, peedist ja pastinaagist viilud või pikad ribad ning valmista nendest köögiviljakrõpse. Maitsevee saamiseks tee kurgiribad ja lisa veele.

6. Ootel jäätisepallid

Sulava ja kleepuva jäätise vältimiseks tee enne peo algust valmis jäätisepallid. Võta muffinivorm ja aseta selle sisse küpsetuspaberist vormid. Iga vormi sisse pane ootele jäätisepall. Kui õige peohetk käes, siis saad eelnevalt valmis pandud jäätisepallid kiirelt vormist võtta ja vastavalt soovile serveerida.

7. Rohelised banaanid küpseks kõigest 5 minutiga

Sul on hunnik mitte veel päris kollaseks muutununud banaaane, aga Sa tahad neid kohe süüa? Küpseta neid 5–7 minutit 200-kraadises ahjus ja saad küpsed ning magusad banaanid.

8. Pruuni suhkru pehmendamine

Pruun suhkur püsib pehmena kui asetad koos sellega õhukindlasse nõusse ka 1-2 apelsinikoort. Koor salvestab niiskuse, mis eraldub nõus ja värskendab suhkrut ning see muutub mõne tunni jooksul taas pehmeks.

9. Muuda juustu riivimine lihtsamaks

Asetage poolpehmed juustud nagu Fontina ja Mozzarella enne riivimist umbes 15 minutiks sügavkülma.

10. Koori küüslauku muretul viisil

Eemalda küüslaugupesast küüned ja aseta need ükshaaval lõikelauale. Anna küüslauguküünele kokanoaga lapiti tugev obadus ja saad lihtsalt koored eemaldada.