TOP10 | Kööginipid, mis säästavad aega ja närve
Võib-olla ei muuda need kööginipid teie elu viisil "sain just teada, et võitsin loteriiga", kuid siin on nõkse seinast seina, mis teevad toiduvalmistamise veidi lihtsamaks!
1. Munakooretükid kergelt lahtilöödud munas
Enne kooretükile kaussi järele minemist kasta sõrm vette. Vesi toimib nagu magnet ja kest jääb sõrme külge, ilma et peaksid seda kausis jälitama.
2. Hakkliha sulatamine väikestes kogustes
3. Improviseeritud kokaraamatu hoidja
Kasuta seelikutele mõeldud riidepuud, et õhemat kokaraamatut või ajakirja toidu valmistamise ajal õige koha pealt avatud ja puhtana hoida. Saad lugemisvara köögikapi ukse külge mugavasse lugemiskõrgusesse panna.
4. Vormiroa peale võitükkide panemine
5. Laienda köögiviljakoorija haaret
Lõika juurviljadest, näiteks porgandist, peedist ja pastinaagist viilud või pikad ribad ning valmista nendest köögiviljakrõpse. Maitsevee saamiseks tee kurgiribad ja lisa veele.
6. Ootel jäätisepallid
Sulava ja kleepuva jäätise vältimiseks tee enne peo algust valmis jäätisepallid. Võta muffinivorm ja aseta selle sisse küpsetuspaberist vormid. Iga vormi sisse pane ootele jäätisepall. Kui õige peohetk käes, siis saad eelnevalt valmis pandud jäätisepallid kiirelt vormist võtta ja vastavalt soovile serveerida.
7. Rohelised banaanid küpseks kõigest 5 minutiga
Sul on hunnik mitte veel päris kollaseks muutununud banaaane, aga Sa tahad neid kohe süüa? Küpseta neid 5–7 minutit 200-kraadises ahjus ja saad küpsed ning magusad banaanid.
8. Pruuni suhkru pehmendamine
9. Muuda juustu riivimine lihtsamaks
Asetage poolpehmed juustud nagu Fontina ja Mozzarella enne riivimist umbes 15 minutiks sügavkülma.