Maitsvad suupisted aastavahetuse peolauale, milles magusat, soolast ja krõbedat
Lehttaignarullid parmesani ja tüümianiga
500 g lehttainast
25 g parmesani
1 muna
1 spl värkelt hakitud tüümiani
natukene võid
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sulata üles lehttaigen ja rulli see kergelt jahusel laual 30x35 cm ristkülikuks. Määri võiga.
Laota riivitud juust ühtlaselt taignale ja puista peale tüümian. Rulli laiemast otsast tihedasti rulli.
Lõika terava noaga 12 võrdse paksusega rulli.
Laota rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni saiakesed on kerkinud ja kuldpruunid.
Lase saiakestel enne serveerimist jahtuda.
Datlid sinihallitusjuustu ja peekoniga
Puhastatud datleid
Sinihallitusjuustu
Eelküpsetatud peekoni
Valmistamine:
Lõika dattel pikkupidi lahti ja aseta selle sisse veidi sinihallitusjuustu.
Aseta datli ümber kitsam peekoniriba ja kinnita see hambatiku abiga.
Eelkuumuta ahi 175 kraadini.
Aseta peekonisse mähitud datlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160 kraadi juures ca 10 minutit kuni peekon muutub krõbedaks.