24.12.2019, 10:17
JÕULUKÜPSETISTE KLASSIKA | Tähesaiad moosiga
Lihtsalt valmivad saiad, mille täidiseks saad valida endale meelepärast moosi! Sobivad suurepäraselt kokku kuuma kakaoga!
FOTO:
Moosiga tähesaiad
20-le
Koostisosad:
1 kg valmis lehttainast või pärmi-lehttainast, 200 g küpsetuskindlat moosi või marmelaadi
Valmistamine:
Lõika sulatatud taignast 10x10 cm suurused ruudud. Tee ruudu nurkadest keskpunkti suunas ca 4 cm pikkused sisselõiked, tõsta üks nurk igast servast keskele ja suru tugevalt kokku. Tähesaia keskele aseta moosi.
Aseta saiad küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 215°C juures ca 12-15 minutit.
Võta saiad ahjust välja ja lase jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut ja kaneeli või nirista šokolaadi. Kasuta selleks otstarbeks toodetud šokolaadi või valmista hoopis kakaoglasuur.