RETSEPT homsele peolauale | Kaja Kallase kirsi-juustukook
(52)Söö vabariigi aastapäeval nagu peaminister! Kaja Kallase pere peolaual on traditsiooniliste roogade kõrval tihti ka kirsi-juustukook, mis on maitsev ja näeb ilus välja.
Koostisosad:
Põhi:
- 10 tk digestive küpsist
- 1 sl suhkrut
- 2 sl võid
Täidis:
- 200 g rasvatut kodujuustu
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0.4 tl soola
- 500 g lahjat maitsestamata toorjuustu
- 3 tk muna
- 1 tk munavalge
- 2 dl suhkrut
Enne Brüsselisse Euroopa Parlamenti tööle minekut oli Kajal kombeks pühadelauale magustoiduks kirsi-juustukooki valmistada. “Meil on jõululaual traditsioonilised road — hapukapsas, seapraad, verivorst, pohlamoos, kõrvitsasalat jne,” rääkis Kaja Kallas Oma Maitsele paar aastat tagasi enne jõulupühi ning jagas ka oma kirsikoogi retsepti, mis sobib igaks elujuhtumiks, ka vabariigi aastapäeva peolauale.
“Selle koogiga on parasjagu toimetamist, sest koogi kihte tuleb eraldi küpsetada ja jahutada,” ütles Kaja. Ta lisas, et traditsiooni on plaanis uuendada ja jõululauale kirsi-juustukook küpsetada.
Kaja jagas koogiretsepti lahkelt ka Oma Maitsega. Meie köögitoimkond kasutas küpsetamisel keeksivormi.