Kirsi-juustukook.

“Selle koogiga on parasjagu toimetamist, sest koogi kihte tuleb eraldi küpsetada ja jahutada,” ütles Kaja. Ta lisas, et traditsiooni on plaanis uuendada ja jõululauale kirsi-juustukook küpsetada.

Kaja jagas koogiretsepti lahkelt ka Oma Maitsega. Meie köögitoimkond kasutas küpsetamisel keeksivormi.

Valmistamine:

Kuumuta ahi 200 kraadini. Purusta küpsised, sega suhkru ja sulavõiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja ja võita vormi servad. Küpseta 10 minutit ja jahuta.

Püreeri kodujuust, sega juurde vanillisuhkur, sool ja toorjuust. Klopi ühekaupa juurde munad ja munavalge. Vahusta juurde suhkur ja sega ühtlaseks. Vala segu koogivormi, küpseta 50 minutit ja jahuta.

Kurna kirsikompott. Mõõda 4 dl kompotivedelikku, kui jääb puudu, lisa vajalik kogus vett. Kuumuta vedelik potis keemiseni ja sega juurde tarretisesuhkur. Lase uuesti keema tõusta ja tõsta tulelt. Sega juurde kirsid ja jahuta veidi. Kui segu on pisut jahtunud ja paksenenud, vala koogile. Enne serveerimist hoia kooki külmas vähemalt tund kuni üleöö.