Kuidas toitu isuäratavaks fotografeerida?
Penny De Los Santos on auhinnatud dokumentaalfotograaf, kelle jaoks toidufotograafia võimaldab uurida ajalugu ja kultuuri. Ta on ajakirja Saveur vanemfotograaf ja ajakirja National Geographic kaastööline. Alljärgnevalt toome välja mõningad fotograafi nõuanded toidu pildistamisel.
Koostisosade pildistamine
Toidu pildistamise võimalused on lõputud. See on uskumatult visuaalne teema. Üks, mida alustades peaks meeles pidama, on see, et toidufotograafia on täpselt nagu iga teine fotograafia valdkond - kehtivad samad valguse, värvi ja kompositsiooni põhimõtted.
Nõuanne pildistamiseks:
Kui pildistate toitu, siis lisaks taldrikul olevale valmistootele või seda söövatele inimestele, vaadake ka koostisosi. Võib-olla on seal ootamas ilus foto!
Seoste loomine
Nõuanne pildistamiseks:
Mõelge, kuidas inimesed suhestuvad toiduga ja mis neid sellega ühendab? Nii võivad sündida kõige huvitavamad fotod.
Tänavatoit
Penny De Los Santosel on tänavatoitu pildistades mõned standardsed reeglid: hankida tuleb lisataldrikud, salvrätikud, söögiriistad ja maitseained ning mõnel juhul tellida kaks sama rooga (mitte söömiseks, vaid pildistamiseks!).
Nõuanne pildistamiseks:
Suur portsjon tänavatoitu võib kaameras hea välja näha, kuid meeles tuleks pidada, et seda peaks olema võimalik ka tuvastada. Proovige toitu ümber tõsta või lisada sinna ekstra värvi andmiseks juba mõnda olemasolevat komponenti.
Pidage meeles, et teie eesmärgiks on inimeste suu vett jooksma panna. Kui teil endal ei teki toitu vaadates sama reaktsioon, siis seda ei juhtu ka teiste puhul.
Kohatunne
Toidufotograafia, nagu igasugune fotograafia, peaks rääkima loo. Kui teie fotodel lugu puudub lugu, siis võib-olla ei näe te oma subjekte õigesti.
Näpunäide pildistamiseks:
Mõelge alati ruumile ja sellele, kuidas see objektiga seotud on. Näidake, mis tunne on olla seal, kus olete, andke oma fotole kohatunne.
Allikas: National Geographic