Sajandi tippkokk Joël Robuchon tegi maailma parimat kartulipüreed. Proovi ka ise!
Maailma üks tuntumaid kokki Joël Robuchon (1945-2018) oli kuulus oma kokakunsti poolest, mille hulka kuulus ka imemaitsva ja õhulise kartulipüree valmistamine. Vihmase ja jaheda sügispäeva juurde sobib suurepäraselt kohev ning kõhtutäitev kartulipüree. Proovi tippkoka kartulipüree retsepti ka ise!
Eelmisel aastal meie seast lahkunud Joël Robuchon`i on kutsutud sajandi kokaks. Mehe saavutused toidumaailmas on muljetavaldavad. 60 aastat kestnud tööalase karjääri jooksul saavutas Robuchon üle 30 Michelini tärni ja talle kuulusid mitmed restoranid maailma eri paigus.
Robuchoni õpilasteks on olnud ka tuntud prantuse kokk Éric Ripert ja inglise kokk Michael Caines. Šotlasest telekokk Gordon Ramsay töötas 1970ndatel Pariisis Joël Robuchoni õpipoisina.Robuchon oli paljude eriliste retseptide autor ja üheks tema firmaroaks oli ka esmapilgul lihtsana näiv kartulipüree ehk prantsuse keeles Purée de pommes de terre.
Kuulsat kartulipüreed pakkus Robuchon ka talle kuulunud Pariisis asuvas kolme Michelini tärniga pärjatud restoranis Jamin.
See kartulipüree on rikkaliku maitsega ja siidjalt kreemine, ning hoolimata sellest, et sisaldab ka võid, on tänu meisterlikule tehnikale tulemuseks kerge ja õhuline püree.
Kuid see, mis näib lihtne paberil, võib siiski üsnagi keeruline saavutada olla.
Allikas: Fine Dining Lovers