Festivali kuulsaim kokk on kahtlemata Orm Oja, kes igapäevaselt valmistab toitu White Guide’i poolt Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Noa Chef’s Hallis. Laupäeval saabki maitsta selle söögikoha kahte käiku, mis seekord muidugi mustana serveeritud. Maitseelamusi pakub ka Maru Metspalu koos oma veganrestoraniga Tru Kitchen ning taldrikult võib leida näiteks lagritsat, baklažaani, seesamiseemneid ja talupoja trühvleid. Maitsvaid ja toitvaid valikuid pakuvad ka GC Gastrobar, Kaks Kokapoissi, 4 Sisters Catering ja Göök.

Põnevaid avastusi on ka Must Küüslauk letis, kus sellest uudsest köögiviljast valmistatud nii mitmesuguseid toite kui ka jooke. Eesti musta toidu üritus ei oleks täiuslik ilma musta leivata – Muhu pagarid on õnneks oma imeliste leibadega kohal.

Tänavatoitudest tasub kindlasti proovida Santa Maria musti tacosid, Lätist kohale vuravaid Bao Bun baosid, Dereku Burgeri, Uulitsa ja Burger Kitcheni võrratuid burgereid, NuFace resto musta Hiina toitu ja WingStopp musti kanatiibu. Oma Maitse koostöös Terega pakub imemaitsvat musta pudingut - täiesti tasuta!

Muidugi saab suu ka magusaks teha! Musta jäätist pakuvad nii Dadu Moonlight, La Muu, Krõbevahvel kui ka Robert’s Coffee Gelato Factory, valikus on ka Eesti Donutsi mustad donutsid, Ristikheina kohviku mustad suussulavad koogid ja muidugi on saadaval lagrits – võrratu Lakrids by Bülow. Vaevalt, et keegi on varem saanud maitsta musti churrosid, aga laupäeval on see võimalus – Gustame Churros sõidab Lätist kohale. Kõik soovijad saavad mekkida Oma Maitse ja Tere Piima koostöös valminud musta pudingit. Muidugi on kohal ka Põhjale tehase hitiks kujunenud Karjase saia hõrgutised ning oivaline Kokomo kohv. Kohviisu leevendab ka Estonian Coffee Roastery.

Koduseid moose, mahlu ja isegi glögi toob festivalile Raudale talu, imelist kasesiirupit aga Kasekunst. Armastusest Inspireerituna valikus on kuivatatud marjad, seemned ja palju muud tervislikku.

Juua saab samuti – nii mittealkohoolseid kui ka kraadiga jooke. Kõigile sobivad Fritz-Kola värskendavad limonaadid ja Tea Campaign Eesti võrratu must tee. Valgejõe Veinivilla pakub musta leedri marjadest valminud veine, Anderson’s Craft Beer ja Una Cerveza aga erilisi musti õllesid. Helde pruulikoda võtab kaasa trendijoogiks kujunenud kombuchasid, musti jooke pakuvad ka Hulkur baar, Kaif, Pernod ja Saku õlletehas.

Kui kõht on tõesti juba nii täis, et mitte midagi juurde ei mahu, siis ära unusta oma kodus ootavaid lemmikloomi – Urr & Nurr on just neile sobiva valiku teinud. Hästi käituvad lemmikud on lausa festivalile kaasa oodatud!

Musta kodumaise disainiga saab tutvuda Levi disainipoe väljapaneku juures, kõige julgemad aga lahkuvad ürituselt Bad Pen Pal kunstnike käte all valminud uue tätoveeringuga. Võrratult lõhnavat kosmeetikat nii endale kui oma kodule saab soeada JOIKi boksist.

Kui kõht on täis, siis hambad saab valgeks musta hambapastaga Curaprox. Uudistada saab lisaks Wolkswageni autosid ja Savistuudio kaunist keraamikat.

Ja kes kuidagi sel päeval festivalile ei jõua, siis Wolt toob valiku pakutavast otse koju! Kohapeal on avatud ka Wolt resto, kuhu saab mugavalt järjekorravabalt endale meelepärase toidu tellida.

Black Food Festival toimub sel laupäeval, 23. novembril kell 11-20 Põhjala tehases (Marati 5a, Tallinn), järelpidu samas kohas 21-03. Vaata ürituse kohta lisainfot www.blackfoodfest.ee