• Ära kasuta jodeeritud soola, see jääb ürdisegudes kibe.

• Sibula-soolasegu kulub alati ära. Näiteks jääb toiduteost üle pool keskmist sibulat. Lisa veel kolm küüslauguküünt ja purusta ühtlaseks massiks. Sega see umbes kolmandiku soolaga (segu jääb alguses väga märg ja vedel) ja jäta taldrikule paariks päevaks kuivama. Aeg-ajalt sega. Kui sool tundub juba täiesti kuiv, võib selle läbi uhmerdada, sest niiskus on soola tükki ajanud.

• Samamoodi tee erinevate ürtidega. Haki peeneks, sega soolaga ja jäta paariks-kolmeks päevaks taldrikule kuivama. Sool on võimas kuivataja, tõmbab ürtidest vee välja. Rusikareegel on 40% soola ja 60% kuivatatud ürte. Arvesta, et värskelt hakitud ürtidega sool peab välja nägema päris roheline! Soola saad alati hiljem juurde panna, aga mitte ära võtta.

• Valmis maitsesoolad pane väikestesse klaaspurkidesse ja kleebi nimetused peale. Tore kingitus külaminekuks.


Kasutusideid!

1 Maitsesta sibula-küüslaugusoolaga ahjukartuleid.

2 Rosmariinisool sobib hästi praekartulitele.

3 Tüümianisoolaga maitsesta ahjujuurikaid.

4 Basiiliku- ja tillisoolaga saad maitsestada võikusid, omlette, salateid.