.
VALMISTAMINE

  1. Alusta pitsataina valmistamisest. Soojenda tainakauss – selleks kalla sinna kuuma vett ja vala see siis kausist välja. Kalla kaussi käesoe vesi. Sega 2/3 jahu sisse kuivpärm ning suhkur-sool ning lisa vedelikule. Sega korralikult läbi, kuni tainas hakkab kausi küljest lahti lööma. Seejärel pane tainas jahuga kaetud tööpinnale ja sega juurde viimane kolmandik jahu. Sõtku 8–10 minutit. Vormi tainast kaks palli ja pane need kaussi. Kata rätikuga ning lase kerkida soojas kohas u 1 tund. Pärast kerkimist sõtku korraks läbi. Vormi jahusel laual kaks 24 cm läbimõõduga pitsapõhja.
  2. Lõika külmkapikülmadel juustudel ära põhjaks ja kaaneks olev ­koorik, v.a kõige alumise juustu alumine koorik. Tõsta kolm juustu­ketast üksteise peale nii, et lõikamata põhjaga juustuketas jääb kõige alumiseks.
  3. Lõika pitsatainastel alumine riba sirgelt ära ja aseta sinna peale juustutorn. Keera juust pitsataina sisse nii, et juustutorn oleks alt ja osaliselt ka pealt tainaga kaetud. Korda sama teise pitsakettaga nii, et eelmisest pakkimisest katmata jäänud kohad teise pitsakettaga korralikult kaetud saaksid. Silu ja näpi kõik õmbluskohad korralikult kinni. Aseta taina sisse keeratud juustutorn ahjuplaadile.
  4. Lõika kartulid pooleks või vajadusel väiksemaks. Piserda oliivi­õliga ja maitsesta soola ja pipraga. Laota juustutorni ümber. Tõsta 180–200-kraadisesse eelkuumutatud ahju 50–60 minutiks, kuni ­tainas on kuldne ja kartul küps.
  5. Serveerides lõika juustutornil kaas pealt. Puista sulanud juustule hakitud ürte. Kasta ahjukartuleid kuuma juustu sisse ja murra kausiks olevast saiast suutäisi sinna kõrvale.