15.11.2019, 10:37
LUGEJARETSEPT | Köögiviljapirukas tatrapõhjal
Kui sul juhtub järele jääma tatraputru, saad sellest valmistada ühe suurepärase pirukapõhja. Kuna mu toidulaud on gluteeni- ja piimatoodete vaba, siis olen palju eksperimenteerinud ja leiutanud, et maitsed ikka paika saaks. Sellesama lahtise piruka põhjaks olen varem kasutanud täisterariisi, hirssi, kinoad. Täna kasutasin tatart, täidiseks sobivad mis iganes juurikad. Minu lemmikud on porgand ja suvikõrvits ja üldse taimne sisu, kuigi olen pirukat küpsetanud ka kana, kala ja peekoniga.

Foto: Mai Grepp
Koostisosad:
PÕHI:
- 4 dl keedetud tatart
- 2 tk suuremat muna
- 3 sl tatrajahu
- soola
- musta pipart
TÄIDIS:
- 1 tk väike riivitud suvikõrvits
- 6 dl tükeldatud ja ahjus küpsetatud bataati ja brokolit
- 1.5 dl kuubikuteks lõigatud peekonit
- 5 tk muna
- 2 dl kookoskoort
- 1 dl vett
- soola
- musta pipart
- peotäis hakitud peterselli ja basiilikut
- tšillihelbeid