12.08.2020, 08:52
HEA TOIT | Kartulivorm hakklihakastmest
(6)Ikka juhtub, et külmkappi jääb eelmisest päevast alles keedetud kartuleid ja hakklihakastet.
Pixabay
Koostisosad:
Vormiroog
- 12 tk keedetud kartul
- 12 sl hakklihakaste
- 80 g juust
- 3 tk marineeritud punane paprika
- 3 tk tomat
- 1 tk küüslauguküüs (peeneks hakitud)
- 20 g hakitud petersellilehed
- 0.5 tl tüümian (kuivatatud)
- 1 tl oregano (kuivatatud)
- 3 sl oliiviõli
- 0.5 tl sool
- 0.5 tl pipar
- Lõuna,Õhtusöök
Tähelepanu! Serveeri värske salati ja küüslaugukastmega!
Valmistamine:
- Haki marineeritud punane paprika, tomat, petersell ja küüslauk peenikesteks tükkideks. Sega oliivõliga ja maitsesta segu tüümiani, oregano, pipra ja soolaga.
- Lõika kartulid peenemateks sektoriteks ja lao võiga määritud ahjuvormile.
- Pane kartuli kihile tomati, paprika, oliivõli segu. Nüüd taas kiht kartuleid. Lisa hakklihakaste.
- Korda: kartulid, tomati segu, kartulid ja hakklihakaste kuni ahjuvorm saab täidetud (kõige pealmiseks kihiks võiks jääda kartuli kiht). Kata riivjuustuga ning küpseta 190° juures umbes 15-20 min. kuni juust on sulanud.