13.11.2019, 11:47
RETSEPT | Krõbedad lootosejuure tšipsid
Lootisejuurt saab keeta, praadida, aurutada. Nagu kõiki teisigi juurvilju. Ja neist saab valmistada ka frititud imeilusaid näkse.
FOTO:
Krõbedad lootuse chipsid
Valmistamine
Koori juur ning lõika otsad. Aseta juurikas pikuti lõikelauale. Lõika 1 cm laiusteks ketasteks. Kuumuta sügavas paksupõhjalises pannis õli keskmise kuumuseni. Õli võiks olla umbes poole panni sügavuseni. Tõsta pooled lootose ketastest vahukulbi abil õlisse. Prae kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Maitsesta soola ja pipraga ja naudi kohe!
Nipp!
Lootosejuure laastud jäävad eriti krõbedad, kui leotad neid enne küpsetamist kergelt äädikaga maitsestatud külmas vees ja kuivatatad seejärel neid hoolikalt majapidmaispaberil.