• Tomatikaste: vala tomatikastet keetes kastmele hulka natuke pastakeeduvedelikku. Kuna pastavees on gluteeni, siis hoiab kaste paremini kokku.
  • Gorgonzola-kaste e. sinihallitusjuustukaste: see on maitsev ja rammus. Koorele ja piimale lisaks saad kastmele sisse segada ka pastavett - see teeb kastme veidi lahjemaks.
Retsept:
-25 g võid

-1 küüslauguküüs

-200 g Gorgonzola sinihallitusjuustu

-1 dl kohvikoort või vahukoort

-1 dl pasta vett

-musta pipart

-jahvatatud muskaatpähklit


Sulata või pannil, lisa purustatud küüslauk ja prae 1 minut. Lisa tükkideks murendatud Gorgonzola, pasta vesi ja rõõsk koor. Kuumuta pidevalt segades, kuni juust on sulanud. Jahvata peale pipart ja riivi muskaatpähklit.
  • Pestokaste: lisa sellesse vähem oliiviõli ja lisa hoopiski keeduvett.
  • Leib: kasuta tavalise vee asemel pastakeeduvett.
  • Pitsatainas: siin saad samuti asendada tavalise vee pastakeeduveega.
  • Supid: kui lisad pastakeeduvett supi hulka, saad natuke paksema kontsistendiga roa. Eriti hästi sobib pastakeeduvesi püreesuppide valmistamiseks.


Veel ideid:

  • Säravate juuste jaoks valmista sprei: pihusta juustesse pastakeeduvett ja jäta mõneks minutiks seisma, seejärel pese juukseid šampooniga ja loputa veega.
  • Tee puhastusvahend ning pese nõud: leota nõusid pastakeeduvees 15-20 minutit. Gluteenivedelik toimib hästi rasvaste ja määrdunud nõude puhul mustuse peletajana ja nõusid on lihtsam pesta. Seejärel pese nõud tavapärasel viisil.
  • Pihusta taimi, et nad kasvaksid paremini: pastavesi aitab lilledel ja taimedel suure mineraalisisalduse tõttu paremini kasvada. Vala pastakeeduvesi sprei-pudelisse ja pihusta lilli tavapärasel viisil.
  • Rahustav jalavann: kui sul on pika ja raske päeva lõpus jalad valusad, võib see nipp olla just sinu jaoks. Soojenda pastakeeduvesi soovitud temperatuurini ja soojenda selles jalgu. Mineraalide ja soojus üheskoos teevad oma röö ja leevendavad valusid.