Porgandile saab koogis anda soleerimiseks võimalusi nii riivitult kui ka püreestatult. Värskelt tainasse lisatuna ei muutu magus juurikas läägeks, vaid nagu öeldakse – sulandub mõnusalt massi. Ja suhkru lisamisega tasub tõepoolest ettevaatlik olla, sest 200 grammis porgandis on peidus lausa 1 supilusikatäis (10 g) suhkrut.

Porgandiga sobivad iseäranis hästi kokku rasvased Kreeka pähklid, aga ka maitselt intensiivsed kookoslaastud, kakao, hapukasmagus ananass, õun ja apelsin ning magusad vürtsid, nagu kaneel, vanill, kurkum ja ingver. Maitset aitab porgandiga küpsetistes esile tõsta muskaatpähkel – proovi järele ja tunned edaspidi maitsevahe kohe ära. Porgandi mitmekülgsuses pole mõtet kahelda – see juurikas võidab niikuinii. Temast saad küpsetada nii keeksi kui ka anda jumet kreemisele toorjuustukoogile.