31.10.2019, 15:30
RETSEPTID | Argise porgandiga kooki küpsetades vajad vähem nii nisujahu kui suhkrut, ilma et maitses järele peaks andma! Vaata lisaks, miks tuleks porgand kuulutada omamaiseks supertoiduks
On mitmeid köögivilju, mis sobivad küpsetistesse nagu koor kohvisse. Enamasti annavad need koogile nii kaalu kui ka mahtu ning juurde seletatakse alati, kui tervislik see kõik on. Tõepoolest – kiudaineid on aedviljadega rikastatud koogis tublisti rohkem. Ja tänu magusatele juurikatele vajab kook vähem jahu ja suhkrut. Kuid on veel üks maitset mõjutav omadus – mahlasus.
Porgandile saab koogis anda soleerimiseks võimalusi nii riivitult kui ka püreestatult. Värskelt tainasse lisatuna ei muutu magus juurikas läägeks, vaid nagu öeldakse – sulandub mõnusalt massi. Ja suhkru lisamisega tasub tõepoolest ettevaatlik olla, sest 200 grammis porgandis on peidus lausa 1 supilusikatäis (10 g) suhkrut.
Oled juba tellija?