29.10.2019, 11:00
Viimastel aastatel on poodide kalaletid üsna kirjuks muutunud - kuidas siis kalamaailmas orienteeruda ja mida valmistada?
Kui veel mõne aja eest võis toidupoes kalalett pretendeerida kõige igavama leti auhinnale, siis viimaste aastate jooksul on olukord märkimisväärselt muutunud. Ka kodumaised hooajalised kalad on pääsenud jääpurule.
Kodumaiseid kalaliike loetakse meil kokku üle 70, poelettidele jõuab neist 10–20, alates ahvenast kuni väärika angerjani. Kõik räimed, heeringad ja kilud jäävad sinna vahele. Mõned kalad on lihtsamini söödavad, mõned pisut tüütud oma luisuse ja väiksuse tõttu. Poes saad kalaleti juures valida ka seda, kas osta terve roogitud kala ja fileerida seda ise või osta kala juba fileena. Viimane on väga mugav variant.
Oled juba tellija?