“Noel on harukordne õpilane,” kinnitas võitja juhendaja Diane Sarapuu-Kelder Tallinna Teeninduskoolist. “Tal on meeletu töötahe ning ta on väga oma erialale pühendunud.”

Zürii hinnangul paistis Moglia silma suurepärase tehnika, tervikliku nägemuse ja üldise hea lähenemise poolest.

Võistlustulle astunud 10 noorkokal tuli valmistada pidulik eelroog ja pearoog, millest esimene pidi sisaldama vähemalt 2 erinevat kapsast ning teine mägihõrnast koos kolme lisandi ja kastmega.

Võitja Noel Moglia eelroaks oli küpsetatud ja marneeritud nuikapsas ning täidetud kapsapadi, ürdiemulsiooni ja kapsavahuga, pearoaks aga hõrk täidetud mägihõrnas, Eesti vähisaba-aedviljatart, lillkapsa-mousse marineeritud värske kurgiga, hernekaunapaadike juurselleri ja värske salatiga ning valge veini-võikaste.

Joeli eelroog
Noeli pearoog

Võistluse II koha pälvis Vladyslava Turchyn Pärnumaa Kutsehariduskeskusest ning III koha Danila Gladkihh Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest. Lisaks anti välja eriauhind parimale kalafileerijale, kelleks osutus Gen-Horret Rand Viljandi Kutseõppekeskusest.

„Noorkokk 2019“ võistlus toimub Eesti kokkade meistrivõistluste raames ning seda korraldab Eesti Peakokkade Ühenduse (EPÜ) selleks eesmärgiks loodud meeskond. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual. Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet.

Eesti noorkoka meistrivõistlused on 27. korda toimuva väärika ja pika traditsiooniga Tallinn Toidumessi programmi üheks lahutamatuks osaks. Tallinna Toidumessil osaleb ligi 200 ettevõtet ja väljapanekuga tutvuma oodatakse enam kui 7000 toiduala liidrit, otsustajat ja ala uustulnukat. Tallinna Toidumess on suunatud vaid ärikülastajatele, toiduala spetsialistidele. Profexpo OÜ on toidumesside korraldaja aastast 1993.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid