RETSEPTID | Rassolnik on supimaalimas teenimatult tagaplaanile jäänud, kuigi see oli isegi Peeter I lemmiksupp

Rassolnikute maailm on üsna vaheldusrikas ning selle supi ainuke kohustuslik element on soolakurk. Muus suhtes on varieeruvused seinast seina: kala ja seenerassolnikust kuni punase ja valge rassolnikuni. Punane on tehtud tomatipastaga ja valge variant koorega. Meil on kõige levinum odrakruupidega keedus, kuid samal moel võib lisada riisi, tatart või muud meelepärast. Rassolnikut võib teha värske kapsa või hoopis spinati ja oblikatega. Moskva rassolniku sisse käivad valged juurikad ning lõpuks paksendatakse suppi munarebuga ning lisatakse koort. Rassolniku hapukust saab reguleerida hapukurgivedelikuga, kuid kuna hapukurgi happelisus takistab muude köögiviljade pehmenemist, tuleb kurgid lisada supi sisse üsna lõppjärgus, kui juurikad on juba valmis. Rassolnik on loomulikult kõige parem isekeedetud veise-,sea- või kanapuljongiga.