13.03.2023, 13:00
Tatratang on toitaineliselt võrdne lihaga. Neli lihtsat tatrahautise retsepti, mis teevad su tervisele palju head
Tatrahautis peedi ja hakklihaga
Tomatine kanahautis tatra ja paprikaga
Toortatrapajaroog ahjuköögiviljadega
Tatrapajaroog praetud muna ja seentega
Tatart peetakse tangude kuningannaks, Indias aga mustaks riisiks. Oma toitaineliselt koostiselt on tatratang võrdne lihaga ja botaaniliselt on tegu hoopis pähkliga.
FOTO:
Ei ole enam kahtlust, et toortatar trügib meie kuivaineriiulitele aina kindlamini ning tundub, et ajapikku hakkab pruuniks röstitud vana kooli tatratang heledale toortatrast terale vaat et alla jääma. Toortatra ja tumedaks röstitud tatratangu vahe seisneb kuumtöötlemises. Nimelt aurutatakse kestadest vabanemiseks tatart, kuni viljad paisuvad ja kestadest eralduvad. Paraku muutub selline tatratera juba mõne aja möödudes surnud toiduks, andes meile küll energiat kalorite ja mineraalainete näol, kuid taastärkamisvõimet sel teral enam pole.
Oled juba tellija?