Portsjonküpsetamine ei pea tähendama ainult hakkliha kasutamist oma toidus (bolognese, lasanje, karri tegemises vms), vaid on ka palju teisi võimalusi. Paljud toidud saab valmistada tegelikult ette valmis, olenemata nende säilivusajast. Valmistamisjärgselt tuleks toit lihtsalt hoida kas külmkapis või sügavkülmas ning seejärel vaja minnes see taas välja võtta. Retsepte ei pea ka otsast lõpuni valmis tegema - valmis võib keeta näiteks mõned lihtsad koostisosad (tatar, riis, kinoa, kaunviljad). Töölt koju tulles on neid kerge külmikust haarata ja teha endale nendest kiire salat, wrap, wokiroog vms.

Veel toite, mida ette valmistada võiks

Kuivatatud kaunviljad - nt herned, läätsed, oad. Nende kasutamiseks on lõputult võimalusi ja nad sobivad peaaegu igasse rooga. Valmistades lisa neile koriandrit ja sibulat, lase jahtuda ja seejärel külmuta
Pirukad - näiteks külmuvad ja kuumenevad imehästi kalapirukad (kui nendele pole lisatud muna) ja lihapirukad. Tehes kahekordse portsu ja hoides seda sügavkülmas, säästate tulevikus rohkelt aega
Hautised ja karrid - liha ja köögivilju sisaldavad karrid sobivad sügavkülma nagu valatult. Lihtsalt lisa õhtusööki tehes kaks korda rohkem koostisosi ning hiljem jäta pool toitu välja jahtuma ning seejärel külmuta.
Pannkoogid - kui nädalavahetusel on plaanis valmistada pannkooke, siis miks mitte teha kohe suurem kogus? Keset töönädalat sobivad nad suurepäraselt hommikusöögiks, mida saad tänu säästetud ajale rahulikult nautida
Lihapallid - valmista suurem ports lihapalle, seejärel lao need küpsetusplaadile ja külmuta
Kastmed - valmista oma lemmikkastest suurem kogus ja lao mugavatesse anumatesse, et seda argipäeva õhtutel mugav erinevate toitude juurde võtta oleks
Supid - valmista endale meelepärane supp sulle sobivas koguses ja võta külmutatult tööle kaasa, supp peaks sulama lõunaks ilusti ülesse

Allikas: BBC Food