Teeme selgeks ka suvikõrvitsasse puutuva. Nimelt on see üldnimetus, mille alla kuuluvad kabatšokk ehk rullkõrvits, patisson ehk taldikkõrvits ja spagetikõrvits. Suvikõrvits nende viljade nimetuses viitab sellele, et tegemist ei ole mitte pikemaks säilitamiseks sobivate viljadega, vaid suvel kasvava ja kohe söödava kõrvitsalisega. Ometi pean täpsustama, et spagetikõrvits sobib suurepäraselt ka pikemaks säilitamiseks. Mul oli alles hiljuti üks ununenud sauna eesruumi ja kevadel oli täitsa korralik vili alles.

Vaata retsepte: 

Kuldne kõrvitsahummus, Röstitud kõrvitsa ja sibula salat ­kitsejuustuga, Pasta kreemise kõrvitsakastme ja krõbeda salveiga, Tomatikastmes kana ja kartuli-kõrvitsahautis.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid