22.09.2019, 14:00
Oma Maitse lugejaretsept | Sügisene kapsapirukas
Selle piruka sisse käib peale päris kapsa ka veel üks “kapsas“ — suvikõrvits. Hea kombo kasutada ära mõni veel peenral kasvav väike tegelane.
FOTO:
PÕHI:
100 ml crème fraîche’i või hapukoort
1 muna
100 g külma võid
2 klaasi speltajahu
100 g riivitud juustu
1 tl kuivatatud punet
näpuotsatäis leivamaitseainet (aniis, fenkol, koriander)
1 pk kuivpärmi
0,5 tl meresoola
1,5 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
2 kl peeneid kapsaribasid
1 viilutatud sibul
1 jämedalt riivitud porgand
head õli
2 tl võid
0,5 riivitud suvikõrvitsat
2 peotäit spinatit
100 g kodujuustu
1 muna
meresoola
roosuhkrut
musta pipart
tilgake head palsamiäädikat
kuivatatud ürte (tüümian, basiilik)
juustuviile
- Näpi kõik pirukapõhja koostisained omavahel kokku, mätsi palliks ja pane pooleks tunniks külmikusse ootele. Seejärel hauta kapsaribad koos sibula ja porgandiga õli ja või segus. Lisa suvikõrvits ja maitseained. Viimaseks jäta spinat. Hauta köögivilju nii, et nad jääksid veidi krõmpsuvad. Jahtunud segule lisa omavahel segatud kodujuust ja muna.
- Rulli tainas 20 x 30 cm ahjuplaadile ning jaota täidis sinna laiali. Lao peale juustuviilud ja riputa näiteks punet. Küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks.