Tervislikud kausitoidud nagu poke bowl, ramen või lihtsalt pho leevendavad pea kõiki isusid
Vaata soovitusi kausitoitude kokkupanekuks - retseptid supist salatini.
Eestisse hakkas kausitoitude idee imbuma juba mõne aasta eest. Oli see siis ramen, pho, poke või Buddha bowl või hoopis nende suurepäraste roogade koosmõju, igatahes nüüd serveeritakse kausisalateid ja -suppe nii kodudes kui ka peentel vastuvõttudel. Kausitoidu kokkupanek, olgu selleks siis supp või salat, on parajalt loov ja üldse mitte retseptis näpuga järjevedamist vajav söögitegemine. Ilma igasuguse probleemita saad nii ka igaühe erisoove arvesse võtta.
Ühtpidi saad kausitoidule läheneda selle järgi, mis sulle kõige enam maitseb. Ka saad uhkeid kausse valmistada nö külmkapi jääkidest. Kuid kui läheneda sellele roale mõtestatult, alusta selle kokkupanekut põhimaitsetest. Rusikareegliks, kui seda üldse nimetada, on see, et roa põhistruktuuri võiksid anda kas süsivesikurikkad või valgurikkad koostisosad – kuna tegu pole ju pelgalt salatiga, vaid ikkagi põhiroaga. Edasi vaata ringi värviliste köögiviljade seas. Mida rohkem, seda uhkem. Lisaks saad nuputada selle üle, kas parem on köögiviljad viilutada, ribastada või hoopis riivida. Maitse viimistlemiseks sobivad idandid, võrsed, mikrolehed, seemned, hakitud pähklid, värsked ürdid. Roa kokkupanek on aga lihtsamast lihstam. Nii salatite kui ka suppide puhul toimub roa viimane valmimisstaadium kausis.