02.09.2021, 15:19
Pane õnnepuu viljad oma tervise heaks tööle! Ideid ja retsepte pihlakaga
Painduv ja sihvakas pihlakas sirgub paljude Eestimaa kodude õuel, aga oma toidu hulka võiks punetavaid kobaraid puistata palju sagedamini. Külmakindlad pihlakamarjad pole mitte üksnes vitamiinirikkad, vaid need puhastavad ka meie seedimist.

.
Toidus kasutamiseks sobivad pihlakamarjad hoidistesse ja lihatoitude maitsestamiseks, eriti hea kombinatsiooni moodustab pihlakas linnu- ja lambalihaga. Pihlakas on ka tänuväärne magusroogade maitsestaja. Magusa maitse tasakaalustamiseks sobib kasutada nii pihlakamoosi, -siirupit, -mahla kui ka -püreed. Väga levinud on pihlaka-õunamoos, kus õuna suhteliselt mahedale maitsele annab pihlakas mõnusa mõrkja vungi juurde. Samuti sobib pihlakaoksa sättida ka kompottide sisse. Vaata retsepte!