• Ilmateade
  • Delfi
  • Saada vihje
  • Kontakt
  • Reklaam
Oma Maitse
  • Delfi Lood
  • Uudised
  • Retseptid
  • Nädalamenüü
  • Retseptiveeb
  • Podcastid
Retseptid
01.09.2019, 15:01

MOOSIRETSEPT | Pihlaka-porgandi-õunamoos

 
Tõmmusid pihlakaid potti pannes saate maitsekogumeid, mida niisama lihtsalt ja mis tahes eksootikaga juba ei asenda. See segamoos sobib hästi peaaegu kõikjale. Nii saiaga, kuid kuna pihlakamoos on oma veidi mõrkja maitse tõttu pigem pohlamoosi moodi, siis ka väärikaks kaaslaseks soolastele toitudele.
Retsept: Raili Mikk
FOTO: Foto: Pixabay

Koostisosad:

  • 1 kg õunu
  • 600 g pihlakaid
  • 400 g porgandeid
  • 200 ml vett
  • 700 g suhkrut (1 kg püree kohta)
  • brändit
  • peotäis hästi peeneks hakitud münti
Valmistamine
  1. Pane pihlakamarjad enne moosikeetmist ööpäevaks sügavkülma. Keeda marjad koos 100 ml veega pehmeks ja püreesta sauseguriga. 
  2. Pane puhastatud ning tükeldatud porgandid ja õunad ülejäänud veega potti ja keeda pehmeks. Kalla segud kokku ning hauta vaiksel tulel aeg-ajalt liigutades ja vahtu korjates umbes tund aega. Siis alles vala juurde suhkur ja kuumuta veel 10 minutit. Kõige lõpuks lisa münt ja brändi. 
  3. Tõsta jahtunud moos purkidesse ja sule õhukindlalt.
Kommenteeri Loe kommentaare
Delfi
Jaga
Kommentaarid
  • Reklaam
  • Kontakt
  • Tellimine
  • Üldtingimused
  • Tööpakkumised
  • Privaatsussätted
  • © 2023 Delfi Meedia AS
  • info@delfi.ee