NÄDALAVAHETUSEKS | Hõrgutised ploomide, kreekide, õunte ja pirnidega
(5)Eesti ploomid, kreegid, õunad, pirnid — viljapuud juba kannavad vilja! Kui esimene saak läheb otse söömiseks, teine paremate hoidiste tegemiseks, siis miskit jõuab maitselt sügavatest viljadest ka hooajaliste magusroogade sisse. Ainuüksi värske väheses suhkrus keedetud ploomikompoti või vapustavalt isuäratavalt lõhnavate ahjupirnidega murrad sa südameid. Tee vaid proovi!
Proovi pisut vürtsikamat ploomikompotti, mis on ideaalseks kaaslaseks lavendliga toorjuustukreemile. Hapumagusa koosluse pakuvad sefiir ja põldmarjad. Puuviljakompott ja riisipuding on koos täiesti vastupandamatud. Ahjupirnid jäätise ja karamelliga kaovad laualt sekunditega. Ahjuõunapüree vanillikastmega on sulaselge lohutustoit, mis sobib eriti mõnusasti lõpetama keerulist töönädalat ja alustama murevaba nädalavahetust.