Retseptid
23.08.2019, 13:33
TÕELINE RETROKAS | Klassikaline kartulisalat
(10)Pidulikul puhul tuleb meie lauale ikka klassikaline kartulisalat. Sellesse salatisse võib vastavalt oma maitsele kombineerida muidki koostisosi peale selle, mida antud retseptis toonud oleme. Paljudele meeldib näiteks porgand salatis, mõni paneb sisse ka õunu. Vorsti asemel saab kasutada suitsuvorsti või ka järelejäänud praeliha.
Foto: Shutterstock
Valmistamine
- Keeda koorega kartulid ja lase maha jahtuda, seejärel koori ja haki kuubikuteks. Lisa kahvliga peeneks vajutatud keedumunad. Seejärel lisa hakitud vorst. Vala konservhernestelt ja salatikurkidelt vedelik ära ning lisa needki.
- Vala salatisse hapukoor ja majonees (enam-vähem pooleks), raputa peale soola ja sega korralikult läbi. Vajadusel lisa veel soola. Jäta salat mõneks ajaks maitsestuma.
- Ja kohustusliku elemendina ära unusta enne serveerimist salati peale torgata ka üht käharpeterselli oksakest!