Tallinnas avati Eesti esimene dim sum'i restoran
Dim Sum Food Clubi retseptid ja maitsed on sündinud koostöös brand chef Mihkel Võsotskiga. “Õnneks ei seosta eestlased Aasia toitu enam ainult suure taldrikutäie nuudlite või riisiga ja erinevate roogade valik on tõepoolest lai, aga dim sum'e – mis on minu hinnangul sealse köögi tegelikud pärlid, tuli seni siinsetest restoranidest tiku ja tulega taga otsida,” rääkis Võsotski, kes juhtis varem Tallinnas restorani Kadriorg, kuid on viimased viis aastat ametis olnud mainekates Euroopa toidukohtades ning lõpetanud Londonis maailma vanima kokakooli Le Cordon Bleu.
Dim sum’e pelmeenidega võrrelda on Võsotski sõnul ülekohtune. “Need on pigem taignasse pakitud gurmeeampsud, mille täidisena kasutatakse hoolikalt valitud kvaliteetset toorainet nagu näiteks langustiinid, lammas, part või must trühvel ja viimistletakse aasiapäraste vürtside ja kastmetega,” selgitas Võsotski. “Hiina toidufilosoofia on tegelikult vastupidine sellele, et süüa ära pool kilo pelmeene ja neile hapukoort peale pigistada. Tähtis on süüa hästi, aga mõõdukalt.”
Lisaks dim sumi'dele on menüüs teinegi unikaalne toit – mochi. Tegemist on traditsioonilise jaapani magusroaga, kus riisitaignast pallikeste sisse pannakse kas keedist või jäätist. Dim Sum Food Club’is on valikus nii mango-, šokolaadi-, vanilje- kui ka kookosejäätise mochid. Lisaks leiab menüüst juba tuntud lemmikud nagu erinevate täidistega bao burgerid ja tummised ramenid.