Praegu tähendab hästi söömine sama nii linnas kui ka maal. Mida meil siis maalt leida on? Vaatame järele.

Põhjaka

Põhjaka mõis

Põhjaka mõis on kohalikust toorainest rahvusköögi põhimõtteid järgiv toidukoht Järvamaal, kus pakutakse taskukohaseid, lihtsaid ja maitsvaid roogi. Põhjaka on üks Eesti restoranidest, mis on võitnud täielikult inimeste südamed ja Põhjaka on koht, kuhu tasub sõitu planeerida. Põhjaka mõisa ajalugu saab alguse 19. sajandil.

www.pohjaka.ee

Ööbiku

Ööbiku Gastronoomiatalu restoran

Ainult 50-minutilise autosõidu kaugusel Tallinnast ootab kõiki ainulaadne viiekäiguline õhtusöök, mille paneb kokku Ööbiku talu peremees ja peakokk Ants Uustalu ning mis valmib valdavalt kohalike põllumeeste saadustest ja hooajalistest metsaandidest. Alates 2014. aastast on Ööbiku restoran Eesti 30 parima restorani seas.

www.oobiku.ee

Ruhe

Restoran Ruhe

Restoran Ruhe on Tallinnast ca 30 min autosõidu kaugusel asuv mereäärne kalarestoran. Spetsiaalselt restoranile projekteeritud ja ehitatud hoone valmis 2013. aaastal Neeme sadama kõrval endise kalasuitsutsehhi asemele. Arhitektuurselt on see kui lihtne paadikuur, kus nii sees kui ka väljas on põhirõhk puidul.

www.ruhe.ee

Tammuri

Tammuri talu

2007. aasta suvel valmis talu vanas aidahoones väike restoran, mis mahutab kuni 25 külastajat. Kindlat menüüd restoranil ei ole, vaid roogi valmistatakse vastavalt aastaajale värskest ja eelistatult kohalikust toorainest. Mõjutusi leiab nii Eesti kui ka Euroopa köögist, aga väikesi vihjeid ja vimkasid ka kaugematest maailmanurkadest.

www.tammuri.ee

Tšäimaja

Restoran Vidrik

Restoran Vidrik on kolme koka ühislooming, kus eriti hinnas on kohalik köögivili ja ulukiliha. Kokad austavad vanu toidu maitsestamise ning küpsetamise võtteid – näiteks lõkkel ja naturaalses suitsus küpsetamine. Pakutakse ehedat ja ausat eesti päritolu toitu, mis on lihtne, maitsev ja moodsalt serveeritud. Mis aga peamine – toit on pärit kokkade endi ümbert, nende endi aiamaalt.

www.facebook.com/RestoranVidrik/

Seto Talumuuseumi Tsäimaja

Tsäimajas on võimalik süüa seto rahvustoite käsitööna valminud savinõudest, kuulata seto laulu- ja pillilugusid. Pakutakse nii küümnetsäid, suuliimi, erinevaid pudõreid kui ka head seto suitsuliha. Suvisel ajal on võimalik toitlustamist ja üritusi korraldada ka Seto Talumuuseumi rehehoones.

www.setomuuseum.ee/tsaimaja