Tolle suve maitse oli kihisev ja kerge, helge ja joovastav. Uurisin, miks üks maitse sobib teisega, kuid mitte kolmandaga. Ühe joogi mekkimiseks tuli isegi Lõuna-Prantsusmaale põrutada.

Mul on ka selleks suveks välja mõeldud see tooniandev maitse, mõte, mida tahan rahulikumal ja pikema päevaga suveajal põhjalikumalt tudeerida. Hoian seda veel saladuses, sest tahan ise selle mõtte selgeks mõelda, enne kui selle teistele välja purskan.

Aga suvel ühele konkreetsele maitsele või toidusuunale keskendumine elavdab maitsejahti ja teravdab uudishimu. Eestimaa oma toit hakkab selle idee valguses täiesti teistmoodi kõlama … Näiteks eelmise kevade tuulekala ehk tuulehaugi püüdmine ning hilisem söömine oli varasemaga võrreldes täiesti uus kogemus – kala maitses selle juurde sobitatud crémant'i ja cava tõttu teisiti. Uus tunne, uus kogemus.

Valige suvele maitse, mõelge selle järgi läbi oma reisid, külastused, pühapäevased perelõunad. Keskenduge ühele maitsele, tundele, ideele, et tunda selle kaudu mitmeid teisi …