SNICKERSI ASEMEL — äge pähkline maiustus, mis viib keele alla ja on parem kui Snickers
Suur maapähklivõišerbett
Kogused on arvestatud koogivormile mõõduga 20 x 30 cm — kata see enne täitmist küpsetuspaberiga.
T, G, M, L
700 g maitsestamata maapähklivõid
4 dl heledat siirupit
4 dl rafineerimata roosuhkrut
sõrmeotsatäis soola, kui maapähklivõi seda juba ei sisalda
TÄIDISEVARIANDID (vali neist üks):
400 g kooritud ja kergelt hakitud maapähkleid või purunenud maisihelbeid või purunenud Digestive’i küpsiseid või 10–16 dl paisriisi
ŠOKOLAADIKATE:
500 g tumedat šokolaadi
1 Sega omavahel potis maapähklivõi, siirup, suhkur ja sool. Kuumuta nõrgal tulel ja jälgi hoolega, et keema ei läheks.
2 Lisa üks täidistest ja sega ettevaatlikult läbi. Tõsta saadud mass küpsetusvormi ja lase jahtuda.
3 Sulata pool šokolaadikogusest veevannil ja kalla jahtunud koogile. Lase šokolaadikattel jahtuda ja keera siis ümber. Sulata allesjäänud šokolaad ja kalla maiuse teine pool sellega üle. Lõika ruutudeks ja serveeri.