Soojendav, toitev, mitmekülgne ja hõrk: millised on õige ramen -supi tunnused ja kuidas ise keeta ramen ’it?
Roogade selline serveerimise viis, kus komponendid on kaussi, vaagnale või taldrikule seatud grupiti, annab võimaluse tooraine kvaliteeti kohe näha. Et trend kiiresti toidurahva sekka jõudis, pole juhus. Nii jäävad kohe ära liigsed seletused, kas kapsas on piisavalt värske ja hästi säilinud või liha taine. Ka on sel viisil salateid ja suppe serveerides võimalik varieerida roogi vastavalt oma isueelistustele, toitumisvajadustele, hooajale jne. Jaapanist pärit ramen-suppi on nii aga kogu aeg serveeritud.
Nuudlisupil on kahetsusväärne kiirtoidu kuulsus. Tihti nimetatakse ramen’iks ka kuivatatud nuudleid, millele tuleb maitseainesegu koos kuuma veega peale kallata ja siis mõned minutid oodata. Kes vähegi on Jaapani toidu filosoofiasse süvenenud ja õiget ramen-suppi maitsnud, see mõistab, et kiirsuppi ramen’iks nimetada on ilmselge solvang õigele puljongile üles ehitatud ramen’ile. Tõsi on vaid see, et kui puljong on valmis, kulub ramen’i koostisosade keetmiseks tõesti vaid minuteid.