FOTOD! Eesti käsitööõllehiid Tanker teeb uue tehasega revolutsiooni
Tankeri tegevjuht Jaanis Tammela ütles, et uue tehase ning selle laiendustega on Tankeril võimalik tootmist kasvatada senisest pea 10 korda suuremaks. “Tankeri esimene pruulikoda valmis 2014. aasta lõpus ning juba järgmisel aastal suutsime kahekordistada tootmisvõimsust. Õige pea jäi pruulikoda kitsaks ning tuli hakata võimekuse suurendamiseks planeerima uut ja veelgi suuremat tehast,” lausus ta.
Pruulikoja tarnijaks valiti üle 300 aastase ajalooga saksa pereettevõte Kaspar Schulz, uued ja suuremad mahutid tarnis Eesti ettevõte Thorsteel ning villimisliin osteti Kanada firmalt Cask Global Canning. Viimane viitab ka järgmisele suuremale muutusele — Tanker hakkab oma toodangut pakkuma purkides.
Vaata avamisest galeriid!
Tammela sõnul on purgil pudeli ees mitmeid eeliseid. “Esiteks säilib õlu purgis paremini, sest hapnik ning UV-valgus ei pääse tootele ligi. Teiseks vähendab purgi kasutamine oluliselt ökoloogilist jalajälge, kuna metall on võrreldes klaaspudeliga pea sajaprotsendiliselt taaskasutatav ning oluliselt kergem transportida. Olukorras, kus üle poole ettevõtte toodangust läheb ekspordiks, on purgi kasutamine ainumõeldav,” ütles ta.
Purgiõllede tootmiseks on uue tehase tootmisvõimsus umbes 440 hektoliitrit, samas kui varasemalt loodud Vaidas asuv tehas võimaldab toota 160 kuni 190 hl õlut kuus. Ka Vaidas asuv tehas jääb endiselt töösse ning sealseid ruume kasutab ettevõte edaspidi ära aeganõudvate hapuõllede valmistamiseks ja hoiustamiseks.
Jüri aleviku pruulikoja ning maja ehitamisel võttis Tanker arvesse rajatava pruulikoja vajadusi. Laienemise rahastuseks kasutati pangalaenu, PRIA abi ning viidi läbi edukas ühisrahastus Funderbeam keskkonnas. Investeeringu suurus on kokku 1,2 miljonit eurot.
Tankeri pruulikoda sai alguse kolme kodupruulija ühistest vajadusest teha suuremas mahus head õlut ning seda ka teistele pakkuda. Eesti kapitalil põhinev ettevõte on lühikese tegutsemisaja jooksul registreerinud üle 70 õllesordi, millest paljud on ühekordsed pruulid, et tutvustada tarbijatele uudseid ja erakordseid maitseid.