Paljud inimesed ei salli toiduvalmistamist ainuüksi seetõttu, et nad ei valda lihtsaid kokkamistehnikaid või siis ei oska käsitleda köögitarvikuid nagu köögikombain. Võta endale veidi aega ja tee põhiline selgeks, näiteks, kuidas kasutada kokanuga, aurutada köögivilju või keeta ideaalselt pehmet muna – internet on vastavaid videosid täis. Mida teadlikum sa oled, seda rohkem naudingut oma tegevusest tunned.

Loo mõnus atmosfäär

Kui kokkamine pole su lemmiktegevus, ei ole kindlasti köök ka su lemmikkoht kodus… Aga kui tahad, saad seda muuta! Pane küünlad põlema, hea muusika mängima, kui sul on köögis teler, pane see kokanduskanali peale… Võid endale ka klaasikese veini valada. Oled ikka kindel, et sulle köögis ei meeldi?

Võtta ette kokaraamat ja asu katsetama

Kas oled näinud filmi “Julie + Julia”? Võta ette kokaraamat, mis sind kuidagi eriliselt kõnetab ja asu sealseid retsepte katsetama – sea endale eesmärgiks igal nädalal sealt vähemalt üks roog valmistada (soovitavalt muidugi rohkem). Harjutamine teeb meistriks!

Vähem on rohkem

Retseptid võivad tunduda väga keerulised, kui neis sisaldub arvukalt eksootilisi koostisosi. Kui sa just ei tunne soovi midagi erilist valmistada, siis eelista neid retsepte, milles olevaid koostisosi sa tead ja mida ei ole väga palju. Nii on lihtsam ka poenimekirja koostada… Täisväärtuslik ja maitsev kodune õhtusöök võib olla nii lihtne nagu seda on kooslus liha/kala, köögiviljad ja riis.

Peta veidi

Kui sead eesmärgiks igal õhtul süüa teha, siis võta arvesse, et mõnikord… tuleb elu vahele. Sa oled haige, pead tööl ületunde tegema või sa lihtsalt kohe kuidagi ei viitsi. Ülilihtsad road on sellisteks õhtuteks loodud – spagettid tomatikastmes, panniroog külmutatud köögiviljadest… Kulinaarne hädaolukord ongi lahendatud!

Kasuta abivahendeid

Köögikombain, kiirkeetja, mikser… Mida rohkem on sul köögis abivahendeid ja mida paremini neid kasutada mõistad, seda kiiremini sul toiduvalmistamine läheb.

Kaasa teisi

Sina oled see, kes teie majapidamises kõik toidukorrad valmistab? Organiseeri see ümber, kui vaja, koosta isegi graafik, kes millal õhtusöögi eest hoolitsema peaks – nii saad osa kohustusi oma õlgadelt ära ja kui saad rutiinist lahti, läheb kokkamine järgmisel korral ka lõbusamalt.

Proovi restoranis proovitut kodus teha

Kõiki roogasid on võimalik kodus järele teha ja veelgi enam, võid avastada, et sinu tehtu on palju parem kui toidukohas proovitu, kuna saad arvestada kõikide oma erisoovidega. Googelda eelnevalt retsepte ja vali, mis kõige enam ahvatlevam tundub. Mis peamine - võta toiduvalmistamiseks aega.

Korralda õhtusöök

Kutsu sõbrad külla ja korralda neile tõeline pidusöök! Palu sõpradel ka midagi isevalmistatut kaasa tuua – teineteise roogi proovides võite avastada, kui andekad te kõik kokkamises olete. Pealegi saate vahetada kogemusi ja retsepte. Järgmiseks korraks planeerige õhtusöök juba sõprade juurde.

Allikas: Wisebread.com