FOTOD: Nii sündis uus Eesti vastlakuklite rekord
“Tellijate soovil on tänavu tõepoolest kõiksugustest erimaitselistest vastlakuklitest loobutud,” rääkis Treifledt. “Lisaks traditsioonilistele kuklitele nii moosiga kui ilma on eri maitsetest valikusse jäänud veel vaid Skandinaavias populaarne mandlikreemiga kukkel ning samuti viimase paari aastaga kanda kinnitanud vegan-kukkel,“ lisas ta.
Reval Kondiiter on teadaolevalt Eesti suurim vastlakuklite küpsetaja, mille ahjudest väljus tänavu kokku koguni 301 000 kuklit. “Tundub, et inimesed seostavad vastlapäeva veebruariga, mistõttu on hoogne kuklisöömine Eestis kestnud juba nädalaid,” ütles Treifeldt, kelle sõnul aitaski rekordi sünnile kaasa see, et juba veebruari lõpuks oli Reval Kondiiter müünud üle 100 000 vastlakukli.
Rekordilise 301 000 kukli valmistamiseks kasutas Reval Kondiiter tänavu ligi 6 tonni vahukoort, 3 tonni moosi, 10 tonni jahu, üle ühe tonni suhkrut ning kokku üle 1,6 tonni muna, soola, kardemoni, õli ja pärmi.