09.01.2019, 14:00
TERVISE HEAKS | Talvine juurviljasupp
Igatpidi vitamiinirikas, värvirohke ja toitev talvine juurikasupp, mis sobib hästi pühadest taastumiseks ja seedimise korrastamiseks.
Oma Maitse
Koostisosad:
- 3 keskmist porgandit
- 1 väike kaalikas
- 200 g kõrvitsat
- 0.5 juursellerit
- 2 loorberilehte
- 20 pipratera
- 3 küüslauguküünt
- 1 keskmine porru
- 1 varssellerivars
- 0.5 keskmist kapsapead
- veerand keskmisest lillkapsast
- peotäis suhkruhernekaunu
- 2 keskmist sibulat
- 2 õhukese nahaga tugevamat tomatit
- maitserohelist
- oliiviõli
Valmistamine
- Lase suuremas kastrulis vesi keema, lisa suuremateks kuubikuteks lõigatud kaalikad, porgandid, juurseller ja kõrvits. Pane loorber, küüslauk ja pipar marlikotikese sees supi sisse keema. Kui juurikad on 3-4 minutit keenud, lisa ülejäänud köögiviljad.
- Enne supi serveerimist lisa neljaks lõigatud nahata tomatid. Supp peab olema parajalt paks, juurviljad ei tohi olla väga pehmed.
- Vala supp taldrikusse ning raputa peale ohtralt rohelist sibulat ja tilli ning lisa 1 sl mahedamat oliiviõli. Kõrvale paku röstitud saia.