25.11.2021, 08:00
Tähistame tänupüha ja kadripäeva! Kuus rooga kalkunist ning soovitused tervisliku ja väherasvase linnu küpsetamiseks ja serveerimiseks
(13)Kalkunist mõeldes tekib enamasti silme ette jõulu- või tänupühalauda ehtiv tervelt küpsetatud lind. Ometi sobib maitsev ja väherasvane kalkun mitmes retseptis asendama sealiha ning on mõnus vaheldus kanale. Näitame kalkuni eeliseid teiste lihade ees ning kasutusvõimalusi mitmeski retseptis!
FOTO:
Kalkuniliha põhiplussid on valgurikkus, rasvade vähesus, vitamiinide ja mikroelementide küllus.
Lihakehas on nii tumedat kui ka heledat liha. Lindudele üldomane hele liha on rinnapiirkonnas, tumedam aga reites. Kulinaarsetelt omadustelt peetakse kõige paremaks palaks kalkuni rinnaliha, mis on tumedast lihast väiksema rasvasisaldusega.
Oled juba tellija?