05.01.2022, 14:29
Punane kapsas on kordades parem kui valge! Head põhjused, miks just praegu oma menüüsse rohkem punaseid köögivilju valida
(3)Vaata retsepte punase kapsa, peedi ja sibulaga
Aedviljade värvilisusele tasub tähelepanu pöörata. Ainuüksi punase ja sinise värvi taga on antotsüaniidi nime kandev flavonoid, mis on võimas veresoonte kaitsja, aidates ühtlasi neutraliseerida vabu radikaale koevedelikus. Punased viljad avaldavad positiivset mõju vereloomele, kiirendavad vereringet ja aitavad stimuleerida lihastoonust. Tegemist on ka ühe vähese antioksüdandiga, mis suudab kaitsta aju ja närvikudesid oksüdatsiooni eest. Mida kasulikku sisaldavad punane kapsas, punane sibul ja peet?
Punased viinamarjad on “süüdi” nn Prantsuse paradoksis, mistõttu need, kes regulaarselt ja mõõdukalt punast veini tarbivad, saavad kauba peale hea südame-veresoonkonna tervise ja teravama taibu. Punastes viljades sisaldub ka antioksüdant lükopeen, mis aitab säilitada nooruslikkust. Punased köögiviljad on ka agarad abilised põletikuliste protsesside vaigistamisel ja ennetamisel. Pakume ideid, mida punastest köögiviljadest valmistada.
Oled juba tellija?