15.10.2018, 14:01
PROOVI JÄRELE! Valmista tippkoka kartulihõrgutist
4. novembril toimub Tallinna Swisshotelis heategevuslik õhtusöök „Lapsed söönuks“, kus Eesti parimad restoranid Leib, Ö, Mon Repos, Narva tsarskaja pelmeenimeister ja Chocokoo šokolaadimeistrid valmistavad Ida-Viru laste toetuseks kolmekäigulise õhtusöögi. Üheks valmistatavaks toiduks on Leib restorani peakoka Kristo Malmi hõrgutis — siiamari marineeritud kartulite ja suitsutatud hapukoorega. „See õhtusöögi roog on inspireeritud eestlaste armastusest kartuli vastu — pea igas kodus leidub alati vähemalt kartulit, millest on soovi korral võimalik teha käepäraste koostisosadega ka veidi peenemaid roogi kui tavaliselt harjutud,“ lausus Malm. Ta lisas, et kartul on soodne tooraine ning annab söögivalmistamisel palju mänguruumi. “Ühes roas saab vabalt kasutada kahel kui mitte isegi kolmel erineval viisil valmistatud kartulit,” nentis Malm. Kartuli-kalamarja hõrgutis koosneb kahest eri moel tehtud kartulist, siiamarjast, suitsuhapukoore kastmest ja marineeritud kurgist.
Koostisosad:
- 200 g siiamarja
- väikest kartulit
Marineeritud kartuli jaoks
- 5 väikest kartulit
- 300 ml vett
- 2 sidrunit
- 1 tl soola
Suitsuhapukoore jaoks
- 500 ml 20% hapukoort
- soola
Marineeritud kurgi jaoks
- 1 pikk kurk
- 100 ml vett
- 1 sl 30% äädikat
- 1 tl suhkrut
- näpuotsaga soola
Tilliõli jaoks
- 200 g tilli
- 500 ml rapsiõli
„Lapsed söönuks“ on Eesti Toidupanga ja tipprestoranide heategevusüritus, mille eesmärgiks on koguda 30 000 eurot Ida-Eesti Toidupankade toetuseks. Antud piirkonnas elab rohkem kui 10 000 suhtelises vaesuses elavat last ja noort.
Lisainfo heategevusliku õhtusöögi kohta: www.toidupank.ee ja https://www.facebook.com/events/456321971522145/