TEEME SELGEKS | Kuidas valmistada õigesti rohelist, musta ja valget teed?
Igal teetüübil on oma selgesti eristuv iseloom ja ainult sellele tüübile omane maitse, värvus ja aroom. Kui valmistad eri tüüpi teesid õigesti, saad nautida ka nende täit maitsepotentsiaali. Teed valmistatakse teepõõsa (Camelia sinensis) kuivatatud lehtedest ja pungadest ning teepõõsaid jagatakse päritolumaa järgi kolmeks: Hiina, Indo-Hiina ja India teeks. Kõige parema tee saab pungadest ja nende kõrval olevast kahest lehest. Korjatakse ka kolmandat, neljandat ja mõnikord isegi viiendat lehte, aga neist enam nii head teed ei saa. Enne, kui tee on kasutusvalmis, töödeldakse teelehti ja sõltuvalt töötlemisviisist on tulemuseks kas must tee, punane ehk oolong või roheline tee. Pane valmistamisjuhistes tähele tee kogust tõmmise tegemiseks, vee temperatuur ja tõmbamisaega, ainult nii saad teeliigile ettenähtud õige tõmmise.