1. Alusta paprikate grillimisest. Selleks poolita need, eemalda seemned ning aseta grillrestile, lõikepind alaspidi. Kasuta ahju grillrežiimi ning vähemalt 250 kraadi ning küpseta, kuni paprikate pind on tumenenud. Seejärel aseta paprikapoolikud kaussi ning hoia kaane või kile all, kuni kestad lahti löövad. Koori paprikad ning lõika peenteks ribadeks. Jäta ootele.

2. Keeda kõrvits pehmeks ning püreesta. Jahuta käesoojaks.

3. Ühenda köögikombainis 4 dl kõrvitsapüreed tainaainete ehk rosmariini, soola, suhkru ja pudistatud pärmiga. Sega ühtlaseks ning alusta osade kaupa jahu lisamist.

4. Lase köögikombaini või mikseri tainakonksudel madalatel pööretel selline tainas vormida, mis kausi küljest lahti lööb. Seejärel kergita tainas soojas kohas topeltsuureks.

5. Jaga tainas kaheks ning vormi jahusel pinnal jahuste kätega ühtlaseks ligi 2 cm paksuseks ovaaliks. Kata selle pind grillitud paprikate ja juustukuubikutega. Soovi korral lisa ka kõrvitsaseemneid.  Lase saiadel veel 5–8 minutit kerkida, seejärel küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit.

6 Ahjust välja võttes maitsesta sai värske hakitud rosmariini ja tšillihelvestega, soovi korral lisa oliiviõli ja soola. Serveeri soojalt.

HEA TEADA!
• Asenda speltajahu täisteranisujahu või mitmeviljajahuga.

• Kasuta brõnsa asemel pudistatud fetajuustu. Kui see on soolane, siis vähenda tainas soolakogust.

• Kasuta täidiseks oliive, marineeritud küüslauku, artišokke vm.