04.01.2018, 15:44
Köögiviljakarri kookospiimaga
Üsna tagasihoidlikult maitsevad köögiviljad saavad rohketest indiapärastest vürtsidest soojendavat ja maitseid pungil iseloomu. Külluslik karri sobib hästi ka veganitele, samas kes soovib, võib karrile tummisema iseloomu andmiseks lisada ka veidi paksu maitsestamta jogurtit või hapukoort.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 150 g Läätsed
- 1 tl Sinepiseemned
- 2 tk Rohelise tšilli kaun
- 2 tk Sibul
- 1 peotäis Kuivatatud karrilehed
- 1 tl Jahvatatud koiander
- 1 tl Jahvatatud võrtsköömned
- 1 tl Garam masala
- 1 tl Kurkum
- 1 tl Tšillihelbed
- 400 g Purustatud tomatid
- 1 tk Tükeldatud baklažaan
- 1 tk Tükeldatud valge redis
- 1 tk Tükeldatud nuikapsas
- 1 tk Tükeldatud bataat
- 2 dl Kookospiim
- Sool
- Must pipar
- Õli
- Suhkur või mesi
- Värske koriander
1. Keeda läätsed vastavalt pakendil olevale juhisele. Kurna ja tõsta kõrvale. Kuumuta pannil õli ning prae sinepiseemneid paar minutit. Lisa tükeldatud tšillipipar ja sibul, karrilehed, koriander, vürtsköömned, garam masala, kurkum ja tšillihelbed. Sega läbi ja kuumuta veidi aega. Lisa tükeldatud tomati konserv ning baklažaan, redis ja nuikapsas. Hauta umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades.