04.01.2018, 15:12
Ahjus röstitud kanakoivad maapirniga
Maapirni õige koht on just selles roas. Samal moel sobib teisigi käepäraseid juurikaid kanale seltsiks sättida, aga omapärane maapirniga versioon tasuks kindlasti järele proovida. Ükskord on ikka esimene kord.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Maapirn
- 1 tk Sidrun, õhukeste viiludena
- 0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
- 8 tk Kanakoib
- 6 tk Väike sibul
- 10 tk Küüslauguküüs
- 3 spl Oliiviõli
- 1 tl Roseepipar, veidi puruks muljutud
- 1 peotäis Värske tüümian
- 2 tl Sool
- Värskelt jahvatatud must pipar
- Soovi korral safran
1. Puhasta maapirnid ning lõika suuremat sorti tükkideks. Kalla peale vesi ning poole sidruni mahl ning keeda umbes 10 minutit. Kurna. Koori sibulad ja lõika neljaks. Lõika puhastatud küüslauguküüned viiludeks. Tõsta kõik koostisained suurde ahjuvormi ning sega läbi. Kui kasutad safranit, lisa ka see. Sega läbi ning jäta jahedasse paariks tunniks maitsestuma.
2. Kuumuta ahi 220 kraadini ning säti kõik ahjuroa koostisained ühtlase kihina pannile. Küpseta umbes pool tundi, kata ahjuvorm siis kaane või fooliumiga ning küpseta veel 15 minutit. Kontrolli kanaliha küpsust. Piserda peale veidi sidrunimahla ning serveeri kohe.