Juurselleri-kartulitamp krõbeda kattega ahjukalaga
Koostisosad:
KARTULI-JUURSELLERITAMP
- Kartul
- Juurseller
- Või
- Sool
- Valge pipar
KRÕBEDA KATTEGA AHJUKALA
- 4 tk Valge kala filee
- 50 g Või
- 1.5 dl Panko ehk Jaapani riivsaia paneering
- 1 tk Sibul
- 1 peotäis Hakitud petersell
- 1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
- Paksem majonees
- Sool
- Must pipar
1. Keeda kartulit ja juursellerit, kuni need on korralikult pehmed. Tambi jämedalt, lisa korralikult võid ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Kuumuta ahi 170 kraadini. Samal ajal kuumuta või pannil. Sega juurde paneering, hakitud sibul, petersell ja sidrunikoor ning maitsesta soola ja pipraga.
3. Lõika kalafileed parajateks tükkideks. Maitsesta kalafileed soola ja pipraga. Määri iga filee peale kiht majoneesi ning selle peale suru pannil läbi praetud panko paneering.
4. Tõsta fileed võiga määritud ahjuplaadile ning küpseta ahjus umbes 15 minutit. Kui soovid krõbedamat tulemust, võid kala küpsetada ahjus kuuma grillelemendi all. Siis vähe
Hea teada!
Panko on jahvatatud riivsai, ent jämedama konsistentsiga kui tavaline. Liha, köögivilju või kala paneerides saad pankot kasutades palju krõbedama kooriku.