30.11.2017, 12:48
Jamavaba ketšup
Teada on, et umbes poole poeketšupist moodustab suhkur. Kui sinna lisada kõik E-d, saab kokku päris uhke kokteili. Kuna paljude toitude juurde tahavad lapsed siiski ketšupit, hakkasin seda ise tegema. Kui muidu olen ketšupit vältinud, siis nüüd saan seda süüa täie mõnuga. Ka valmistamine on ülilihtne.

Koostisosad:
RETSEPT
- 3 spl Suhkruvaba õunapüree
- 1 spl Õunaäädikas, kogus olenab õunapüree hapukusest
- Mesi, juhul kui õunapüree on hapu
- Sool
- Must pipar
- Soovi korral küüslaugupulber ja muud maitseained
- 2 spl Tomatipasta, öko
Pane kõik koostisained kaussi ja sega saumikseri või blenderiga: sedasi jääb ketšup kohevam ja kreemisem. Maitse oleneb õunapüreest. Kui on hapu, lisa mett. Kui on magusamaitseline, siis mett ei pane, lisa rohkem äädikat. Soolapipart peaks panema julgelt ja samas parasjagu. Pipra tubli lisamine annab just selle õige ketšupi maitse. Tuleb proovida ja otsustada, mida lisada.