29.11.2017, 15:34
Vürtsikas lambalihahautis kookospiima ja läätsedega
Kookospiimast leemes pehmeks haudunud lammas pakub huvitavalt õrnu maitsedimensioone.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 800 g Tükeldatud lambaliha (kael, kintsuliha vm)
- 2 tk Hakitud mugulsibul
- 2 tk Hakitud küüslauguküüs
- 1 tk Peeneks hakitud tšillikaun
- 2 cm jupp Ingver
- 1 tl Jahvatatud vürtsköömned
- 2 tl Garam masala maitseainesegu
- 0.5 tl Jahvatatud koriander
- 1 tl Jahvatatud kurkum
- 1 l Kanapuljong
- 400 ml Kookospiim
- 200 g Punased läätsed
- Sidrunimahl
- Õli
- Sool
- Must pipar
1. Kuumuta suuremal pannil õli ning lisa pannile sibul ja tükeldatud lambaliha. Küpseta keskmisel kuumusel, kuni lambatükid on pruunistunud. Lisa küüslauk, tšilli, hakitud ingver ning kõik kuivvürtsid. Kuumuta kõik paari minuti jooksul läbi nii, et lambatükid saaksid üleni vürtsidega kaetud.
2. Kalla nüüd lihale kuum puljong ja kookospiim. Lase vedelikul keema tõusta, alanda kuumust ning hauta vaiksel tulel umbes 45 minutit, kuni lambaliha on pehme. Lisa läätsed ja keeda veel edasi umbes 10 minutit. Maitsesta hautist soola ja pipra ning sidrunimahlaga. Serveerides lisa värsket koriandrit ning juurde võid pakkuda paksu maitsestamata jogurtit.