29.11.2017, 14:22
Metsaste maitsetega lambakarree
Lambakarree on kiirelt valmiv lihatükk, mis on maitselt kõige rikkalikum siis, kui liha pole täisküps. Tegelikult peakski lambakarree alati olema kergelt roosaka sisuga, siis jääb tulemus väärikale lihatükile kohaselt mahlane.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Lambakarree
- 3 tk Rosmariinioks
- 2 tk Purustatud küüslauguküüs
- 1 tl Peeneks uhmerdatud kadakamarjad
- 3 spl Värsketest jõhvikatest pressitud püree
- 2 tl Sool
- 1 tl Värskelt jahvatatud must pipar
- 4 spl Oliiviõli
1. Sega kausis marinaadiks peenemaks hakitud rosmariin, küüslauk, kadakamarjad, jõhvikapüree, pool oliiviõlist, sool ja pipar. Määri lambakarree saadud seguga kokku ning jäta 45 minutiks marineerima.
2. Kuumuta grillpannil teine pool õlist. Kui õli on piisavalt kuum, küpseta lambakarreed igast küljest 3 minutit. Kata lambakarree fooliumiga ning jäta 15 minutiks “rahunema”. Nii aitad kaasa lihamahlade püsimisele lihatükis, enne kui seda lahti hakkad lõikama. Lõika karree ribide vahelt lahti ja serveeri kohe.