03.10.2017, 11:06
Kartuli-seenepätsid
See kartulist, seentest ja singist kokku vormitud päts on aus ja maitsev. Siiras suutäis kartulivõtutalgulistele pakkuda või seenelisele põue pista. Saad seda valmistada kahel viisil ja tulemus on vägagi erinev.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 6 dl Puruks tambitud keedetud kartul
- 200 g Kupatatud või leotatud soolaseened
- 60 g Maasuitsusink
- 1.5 dl Hapukoor
- 2 tk Muna
- 1 peotäis Värske pune
- 3 dl Nisujahu
- 1 tl Sool
- Värskelt jahvatatud must pipar
- Praadimiseks õli
- Pätside veeretamiseks nisujahu
1. Lõika kupatatud või leotatud soolaseened ja maasink parajateks tükkideks ja sega kartulitambiga. Sega järgemööda kõik ained kokku ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Sega hästi. Valmista kettad, veereta neid jahus ning prae õlis. Söö soojalt ja paku kõrvale hapukoort.
Soovitus!
Kui lisad valmistamise käigus jahule 2 tl küpsetuspulbrit ja küpsetad samu pätse 200-kraadises ahjus 10–15 minutit, saad tulemuseks hoopis midagi muud – valge leiva moodi soolased kakukesed.