27.09.2017, 16:17
Wakame-nuudlisalat
Ülitervislik wakame ehk merevetikas on vitamiinidest ja mineraalidest pungil supertoit, mis sobib imeliselt salatisse.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 100 g Pruuni riisi nuudlid
- 100 g Wakame
- 250 g Punased kirsstomatid
- 70 g Seedermänni seemned
- 3 spl Extra virgin oliiviõli
- Sool
- Must pipar
1. Pane riisinuudlid 2–3 minutiks keevasse vette, et nuudlid saaksid pehmeks. Kurna sõelal ning loputa külma veega. Kalla nuudlid kaussi, vala peale 1 sl oliivõli ja tõsta näppudega segamini nii, et kõik nuudlid saaksid õrna õlikihiga kaetud.
2. Lõika kirsstomatid pooleks. Aja pann kuumaks ning rösti sellel seedermänni seemneid umbes 2 minutit, aeg-ajalt seemneid pannil segades. Kalla röstitud seemned salatile ning lisa kirsstomati poolikud ja wakame. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka ülejäänud 2 sl oliiviõli. Tõsta salat hoolikalt läbi, et kõik saaks kastmega kokku, ning serveeri kohe.