26.09.2017, 13:57
Kohupiima-kondenspiimakook ehk pashakook
FOTO:
Koostisosad:
PÕHI
- 1 pk Kalevi Dops küpsised
- 1 spl Või
- 75 g Müsli
TÄIDIS
- 150 g Rosina-pähklisegu
- 900 g Kohupiimapasta
- 3 spl Nisujahu
- 3 tk Muna
- 300 g Kondenspiim
- 2 spl Mesi
1. Purusta küpsised köögikombainiga. Lisa segades juurde müsli ja pannil sulatatud või. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilise (23 x 23 cm) või ümmarguse (24–26 cm) vormi põhjale.
2. Mikserda pähkli-rosinasegu peeneks ning sega kokku ülejäänud ainetega. Vala täidis vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 40–45 minutit ehk seni, kuni kook keskelt õrnalt võbeleb.
3. Kaunista peeneks hakitud kiiviga või kiiviviiludega.
HEA TEADA!
Võid kasutada koogipõhjana ka kaeraküpsiseid või šokolaadiküpsiseid. Sel juhul läheb sul vaja umbes 300 g küpsiseid ja 100 g võid.